Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

MČR VzPu a VzPi Plzeň 16. – 17. 3. 2013 (stříbro a bronz)

Poprvé můžeme v nadpise psát i VzPi, protože po krátké době, které se naši mladí věnují pistoli, se Káťa Kimáková dostala na MČR. Jela tam s tím, že asi lepší než poslední nebude, ale už samotný postup byl určitě velkým úspěchem. Nakonec to mohlo být slušné překvapení pro všechny, ale přece jen závěr Káťa úplně nezvládla a tak po výborném začátku 86 bodů přišla poslední položka 71 a bylo po nadějích. Skončila na 11. místě ze 13 startujících s osobním rekordem 319 bodů a to je určitě dobrý výsledek.
Druhý den jela na MČR 2 auta (Mikulčík a Janoušek) s puškaři, samostatně jela Jana Lauermannová, která studuje v Brně. Postoupilo nás sice ještě více, ale Jirka Krupička nakonec nejel. Je třeba poznamenat, že 12 postupujících z jednoho klubu bylo tak trochu mimo konkurenci ostatních českých klubů.
V mužích střílel Petr Janoušek – v letošní sezóně nemá takové výsledky jako v té minulé, na trénink čas nezbývá a tak 543 bodů a umístění před posledním Zdeňkem Kučerou není až takové překvapení.
V ženách Jana Lauermannová nevybočila z řady letošních průměrných výsledků a s 390 body (s jednou slabší položkou 95 bodů) se sice dostala do finále, ale zde se jí nedařilo a skončila osmá. Se slušným výsledkem ale pomohla družstvu a bronz ze soutěže družstev se také počítá.
V juniorkách střílela Markéta Nykrýnová, která letošní sezónu výborně začala, ale po zdravotních problémech se jí už tolik nedaří. Také ona se nakonec s 380 body dostala do finále, ale také ona skončila osmá.
Ve starších dorostenkách byla naše Kačka Janoušková v pozici silné favoritky. Těžko říci, zda nervy nebo nepozornost, v každém případě by se to stát nemělo, ale stalo se – do poslední rány Kačka vedla, ale na poslední ránu dala do hlavně diabolku obráceně, následoval zásah čtyřky (!) a Kačka skončila druhá! I tak je to v posledních letech naše nejúspěšnější kategorie na MČR – dříve tu tituly získala Jana Leflerová.
V mladších dorostenkách se probojovala na MČR Lucka Bajanová – skončila s 373 body na slušném 9. místě. Začátek soutěže v jejím podání vypadal na ještě lepší umístění a odpovídal jejím výsledkům z první půlky sezóny. Třetí a čtvrtá položka už byly horší a tak skončila s výsledkem, který odpovídá výsledkům ze závěru sezóny.
V mladších dorostencích (nejvíce obsazená kategorie – 46 startujících) jsme měli největší zastoupení – postoupili čtyři naši střelci. Šanci na umístění v české špičce měl podle dosavadních výsledků Filip Janoušek, ale nakonec se mu tak dobře nevedlo a těsně ho přeskočil nejmladší z našich Radek Mikulčík, který střílel na úrovni svého osobního rekordu a s 365 body skončil na 14. místě. Bohužel špatně začal - nejslabší položkou 87 bodů. Kdyby to bylo na úrovni těch dalších položek, mohl být hodně vysoko, až někde těsně pod „bednou“. Na 16. místě skončil Filip Janoušek s 364 body. Další naši skončili ve druhé polovině startovního pole, když se nedokázali přiblížit svým nejlepším výkonům. Byli to Tomáš Chaloupecký s 346 body, Tom Adomavičius s 334 body a Tomáš Grebeníček s 329 body.
Sezóna pro ty naše střelce, kteří střílí VzPu stoje, tak vpodstatě skončila, teď je čeká 14 dní pauza a potom začnou s přípravou na malorážkovou sezónu. Ať se daří!

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014